Online Coaching Center

Individuele Coaching

Wat is coaching?

Waarover kunnen we praten en wat kan je verwachten?

Voor het organiseren van onze gedachten, het vinden van nieuwe opties, het opbouwen van veerkracht, het creëren van zelfvertrouwen, en het voelen van verbondenheid, hebben we allemaal soms iemand nodig. Iemand buiten onze innerlijke kring om frisse perspectieven en nieuwe opties te vinden. Verbind met een coach van het Open Coaching Center, en er zal volledige aandacht zijn voor jouw vraag. Toegankelijk voor iedereen.

Bij de OCC bieden we tot 5 online of persoonlijke gesprekken aan tussen jou en een coach. Je kunt elk persoonlijk onderwerp of vraagstuk aandragen dat voor jou relevant is. Waar wil je verandering in brengen of jezelf in ontwikkelen, waar zit je mee? Dat is het onderwerp van het coachingsgesprek.


Samen met je coach bespreek je hoe je de ontwikkeling die je wilt bereiken kunt beheren, wat je mogelijk tegenhoudt en welke opties je hebt om vooruit te gaan.

De coach verkent samen met jou de mogelijke opties voor verandering en natuurlijk kies je zelf wat bij jou past. De coach zal je soms uitdagen om nieuwe opties uit te proberen.

De coach volgt een gesprekskader dat jullie beiden zal helpen om nieuwe manieren te verkennen en richting te geven aan je eigen ontwikkeling en persoonlijke groei.

Het doel is om strategieën te ontwikkelen in de richting van je persoonlijke doel. Om dit te bereiken, zul je samen met je coach het volgende doen: blinde vlekken identificeren, zelfbewustzijn opbouwen, zelfvertrouwen en veerkracht vergroten, en je vaardigheden versterken om je eigen ontwikkeling zelfstandig vorm te geven.

De relatie tussen jou en je coach is:

 • Niet-oordelend
 • Gebaseerd op vertrouwen
 • Met wederzijds respect en vertrouwelijkheid
 •  Samen met je coach stel je een overkoepelend doel op voor de coachingsessies als geheel, en aan het begin van elk gesprek bepaal je waar je focus binnen het overkoepelende doel zal liggen.
 •  Samen met je coach ontdek je verschillende perspectieven en opties die in lijn zijn met het geformuleerde doel.
 •  Aan het einde van het gesprek zal er een korte evaluatie van de coaching zijn.
 •  Zelfvertrouwen: Ik voel me de laatste tijd echt teleurgesteld in mezelf. Ik studeer lange uren, maar mijn cijfers weerspiegelen dat niet. Het beïnvloedt mijn zelfvertrouwen en dat wil ik terug.
 •  Uitstelgedrag: Ik merk dat ik taken en opdrachten uitstel tot het laatste moment, en dit verhoogt mijn stress en schuld gevoel. Ik wil stappen zetten om uit dit patroon te komen.
 •  Motivatie behouden: Gemotiveerd blijven gedurende het hele jaar is een uitdaging, vooral tijdens cursussen of stages die eindeloos lijken. Ik wil weer op koers komen.
 •  Academische druk: Ik voel me overweldigd door de hoge verwachtingen die ik ervaar om academisch uit te blinken. Ik wil me minder gestrest voelen.
 •  Werklast beheren: Ik heb meerdere opdrachten, projecten en examens te doen. Hoe kom ik nog toe aan mezelf?